Columbus Blue Jackets fyrer cheftræner Pascal Vincent og start nyt trænervalg

Columbus Blue Jackets fyrer cheftræner Pascal Vincent og start nyt trænervalg

Efter starten af ​​NHL offseason tog Columbus Blue Jackets en vigtig beslutning om at fyre cheftræner Pascal Vincent, som kun havde trænet i én sæson. Det er første gang Vincent er cheftræner for et NHL-hold, og holdets dårlige præstationer er hovedårsagen til hans fyring.

Vincents fyring er ikke overraskende. I sidste sæson fyrede Columbus Blue Jackets Brad Larsen og hyrede Mike Babcock som ny cheftræner. Babcock blev dog undersøgt af NHL/NHLPA for angiveligt at have bedt om at se spillernes mobiltelefoner/billeder før starten af ​​træningslejren, og til sidst trak han sig tilbage. Vincent blev udnævnt til holdets cheftræner.

I denne sæson forventedes det ikke, at Columbus Blue Jackets Trøjer ville komme ind i slutspillet, men omverdenen forventede, at de ville forbedre sig fra sidste sæson. Selvom holdet har øget sine samlede point med 7 point fra sidste sæson, er det stadig blandt bundholdene i ligaen. Ivan Provorov og Damon Severson, som blev hentet i offseason, formåede ikke at forbedre holdets forsvar, og holdet lukkede 298 mål ind, kun næst efter Sharks, som lukkede 326 mål ind.

image 2

Vincent, 52, kom til Larsens trænerteam som assistenttræner før sæsonen 2021-22. Før det spillede han for Jets i ti år, hvor han tjente som NHL-assistenttræner og cheftræner for AHL Manitoba Moose.

Columbus Blue Jackets sagde, at de straks vil begynde at lede efter en ny cheftræner. De nuværende assistenttrænere Jared Bohr, Joseph Boumedien, Steve McCarthy, Mark Reich og målmandstræner Nicklas Backstrom vil alle forblive på deres positioner, men holdet sagde, at der ikke er truffet nogen beslutning om resten af ​​trænerstaben.

Under Vincent er Columbus Blue Jackets’ samlede præstationer forbedret en smule fra sidste sæson. De kontrollerede 48,3 % af deres skudforsøg, 45,8 % af deres forventede mål og 46,9 % af deres scoringschancer i 5 mod 5-situationer. Disse tal er mindst 1 procentpoint højere end i sæsonen 2022-23, men de er stadig langt fra niveauet for et slutspilshold.

På nuværende tidspunkt er alle de ledige trænerstillinger i køb ishockey trøje NHL blevet besat, og det er usandsynligt, at Vincent vil fortsætte med at fungere som cheftræner for et NHL-hold i næste sæson. Men hans rige trænererfaring burde gøre ham begunstiget af andre hold i stillingerne som assistenttræner og vicetræner.

Skriv et svar